Barracuda Championship – Unik på sin egen måde

Jim Furyk er blandt de prominente navne, når C More Golf blænder op for Barracuda Championship

De senere år er flere og flere begyndt at tale for, at golfsporten skal passe på ikke at blive for stationær i sit udtryk, men løbende tilstræbe at forny sig – i respekt for spillet og dets regler, naturligvis. Det gør man faktisk også noget ved. PGA Touren introducerede sidste år parmatchen i New Orleans, og European Tour har forsøgt sig bl.a. Super 6.

Barracuda Championship er et af de stop på Touren, som er kommet diskussionen om fornyelse i forkøbet. Turneringen hører til blandt de små i PGA Touren, men dens matchform er både anderledes og spændende. Siden 2012 har man i stedet for at anvende den traditionelle matchform, slagspil, til at finde vinderen, benyttet sig af modificeret stableford. The International i Colorado havde samme matchform, men stoppede som PGA Tour turnering i 2006. Heldigvis har arrangørerne af Barracuda Championship taget tråden op fra forgængeren.

Kort fortalt handler det denne uge om at opnå så mange points som muligt. En Albatros belønnes med 8 points, en Eagle med 5, Birdies giver 2 mens par er lig med 0. Laver spilleren en Bogey fratrækkes 1 points og Dobbelt Bogey eller værre straffes med 3. Hvordan det fungerer i praksis, kan opleves på  fra natten til fredag den 3. august, når jagten efter points begynder på Jack Nicklaus fantastisk naturskønne Montreux Golf & CC der ligger i 15-1800 meters højde i det nordlige Nevada.

Sidste år var et strålende eksempel på, at denne matchform giver uventede forskydninger. Chris Stroudsad flere timer i klubhuset søndag og ventede på, om hans score ville række til sejr. Den holdt til et omspil med Greg Owen og Richy Werenski, som Chris Stroud gjorde færdig på 2. omspilshul. Stroud forsvarer sin titel i Barracuda Championship, hans første på PGA Touren iøvrigt, og håber helt sikkert på igen at indkassere de 300 FedEx Cup points der er på spil.

Med tre uger til at FedEx Cup slutspillet begynder, kan Stroud, og mange af hans modstandere konstatere, at de er ved at løbe tør for muligheder for at spille sig på den rigtige side af plads nr. 125. Stroud er nummer 160 på FedEx Cup listen, 16 pladser dårligere end han lå inden sidste års Barracuda Championship. I feltet er andre gode navne, der håber på at spille sig ind i FedEx Cup varmen denne uge, eksempelvis Graeme McDowell(143), den amerikanske Ryder Cup kaptajn Jim Furyk(170) og Bill Haas(145), som er en af bare 13 spillere der har kvalificeret sig til alle FedEx Cup Playoffs siden det blev lanceret i 2007.

Barracuda Championship på C More Golf:

Fredag 00:30-03:00

Lørdag 00:30-03:00

Søndag 00:00-03:00

Mandag 00:00-03:0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *